Klikkaa, kun tarvitset teknistä tukea tai huoltoa! Service Desk Canon-huolto Etätuki

Hybridityö kirittää yrityksiä uusimaan työtapoja ja työvälineitä

 

Etätyön yleistyminen haastaa sekä työntekijät että työnantajat kehittämään uusia työtapoja. Uudessa normaalissa tarvitaan myös uusia työvälineitä.

Etätyö muovautuu hybridityöksi, jossa sekä kotona että konttorilla on standardivarustetut työpisteet ja tienpäällä käytetään kannettavia laitteita. Työtä voi vihdoin tehdä ajasta ja paikasta riippumatta, kun sovellukset ja data ovat pilvessä.

Osallistu vidcastiin: Tule linjoille kuuntelemaan keskiviikkona 11.5.2022 kello 14.00-15.00 käytännönläheistä keskustelua hybridityön tulevaisuudesta. Rekisteröidy aiheeseen liittyvään vidcastiin jo nyt.

Työvälineet räätälöidään pysyvän etätyön tarpeisiin

Valistuneet yritykset uusivat etätyöläisten koneita kotien pysyviin työpisteisiin sopiviksi. 

Kotityöpisteen laitteiksi valitaan läppärin sijaan yhä useammin all-in-one-laite, joka voidaan sijoittaa tyylikkäästi kodin työpisteeseen. Matkatyöhön valitaan puolestaan kevyt HP EliteBook -läppäri”, HP:n Category and Business Development Manager Mika Arhi sanoo.

 

Ennakoiva vianetsintä ehkäisee ongelmatilanteita

Etätyössä laitteet ovat kaukana työnantajan IT-tuesta. Edistyneet yritykset suosivatkin tietokoneiden hankinnassa ja ylläpidossa laite palveluna -mallia. Se merkitsee käyttäjille laajalla palveluvalikoimalla ja kattavalla tietoturvalla varustettuja laitteita, joita palveluntarjoaja valvoo, ylläpitää ja hallinnoi etänä. Printcom tarjoaa laitehallinnan ja tukipalvelut koko elinkaaren ajaksi hankinnasta aina kierrätykseen asti kiinteään kuukausihintaan.

 

Rivakasti kone käyttöön

Hybridityössä uuden laitteen pitää olla helposti ja nopeasti käyttökunnossa, kun IT-tuki on usein kaukana ja työ ei salli päivien odottelua koneen kuntoon saattamiseksi. Aito kytke ja käytä -malli on päätelaitteille tänä päivänä mahdollista, kun laitteet lataavat käyttäjäprofiilin mukaiset ohjelmistot, asetukset ja tiedostot pilvestä. Koneita hallitaan verkon yli niin, ettei etätyöläinen ole ongelmatilanteissa koskaan yksin.

HP:n tarjoama palvelukokonaisuus tarjoaa myös yrityksen IT:lle tietoa etätyöläisten koneista pilvipohjaisella liikennevalomallisella raportoinnilla. IT-osasto näkee laitekohtaisesti, toimiiko laite moitteettomasti, ovatko asetukset, päivitykset ja tietoturva kunnossa ja missä elinkaarivaiheessa laite on. Kun valot näyttävät vihreää, on tilanne kunnossa.

Työntekijöiltä kerämme tietoa, ovatko he tyytyväisiä laitteisiinsa. Yhdistämme käyttäjäkokemustiedot IT-osastolle toimitettavaan tekniseen raporttiin. Näin yritykset saavat palvelumme laadusta kokonaiskuvan”, HP:n Lead Technical Pre-sales Consultant and Technology Evangelist Riku Reimaa sanoo.

 

IT-haasteita? Ei kauaa!

IT-käyttökatkoksia kuitenkin tulee milloin mistäkin syystä, mutta ratkaisevaa on se, että kuinka usein näitä käyttökatkoksia tulee ja miten nopeasti ne saadaan korjattua. 

Printcomin VIPU-palvelu tehostaa asiakasyrityksen IT-käyttäjän työtä ja minimoi mahdolliset IT-käyttökatkokset. Palvelun käyttäjätyytyväisyys on ollut koko ajan huippuluokkaa. Automaattinen vikojen tunnistaminen ja palvelupyyntöjen avaaminen vähentävät loppukäyttäjien itse tekemien palvelupyyntöjen määrää.

Tukipyyntöpuheluihin vastataan 14 sekunnissa ja noin 70 prosenttia tukipyynnöistä ratkeaa yhdellä kertaa, lisäksi Printcomin kokeneet IT-asiantuntijat ovat tarvittaessa käytettävissä myös paikan päällä. Yhteyttä tukeen voi ottaa juuri niin usein kuin ongelmatilanteita ilmenee”, Printcomin myyntijohtaja Kai Herranen sanoo.

 

Miten voidaan varmistua, että työvälineet ovat suojattuja ja työntekijät käyttävät niitä turvallisesti?

— Laaja tietoturva lähtee fyysisestä suojaamisesta

Kyberturvallisuusuhkien määrä kasvaa. Kattavan tietoturvan ytimenä on uhkien ennaltaehkäisy. HP:n laitteet tekevät aina käynnistyessään itselleen ”lääkärintarkastuksen”. Kone tarkastaa, että varusohjelmiston koodi on vahingoittumaton. Uusimmissa laitteissa tarkastetaan myös se, onko koneeseen tunkeuduttu fyysisesti edellisen käyttökerran jälkeen. Vasta kun laite toteaa, että käyttö on turvallista, päästään sillä työskentelemään.

Meille on tärkeää se, että kaikki suomalaisyritykset voivat taata hybridityötä tekeville työntekijöilleen tietoturvallisen ja häiriövapaan työskentelyn riippumatta siitä, missä he haluavat työnsä tehdä”, Arhi sanoo.

Kiinnostuitko?

Lisätietoja tietoturvallista hybridityön IT-ratkaisuista:

HP EliteBook -kannettavat

HP suosittelee yrityskäyttöön Windows 11 Pro -järjestelmää


Printcom Facebook Printcom Twitter Printcom LinkedIn