Jos et vielä hyödynnä Microsoft 365 -palveluja työssäsi, se muuttuu luettuasi tämän artikkelin. Kysyimme Microsoft 365 -liiketoimintajohtaja Jukka Veräväiseltä, miksi jokaisen modernia työympäristöä arvostavan kannattaisi valjastaa alati kehittyvät tuotteet osaksi arkeaan.

Microsoft 365 -palvelut ovat luonnollinen jatkumo lähivuosikymmenten teknologialoikassa. Alalla kymmeniä vuosia työskennellyt Jukka Veräväinen on seurannut tilannetta aitiopaikalta. Hän oli mukana jo ensimmäisten Excel ja Word for Windows -versioiden julkistuksissa 1990-luvun vaihteessa. 2000-luvulla Veräväinen todisti Microsoft Office - työasemasovellusten integroitumista viestintä- ja ryhmätyöpalveluihin, jolloin tuottavuusratkaisuja alettiin kehittämään yhtenä kokonaisuutena.

Kehitys kiihtyi nopeasti 2010-luvulla Office 365 -palveluiden julkistamisen myötä. Pienet organisaatiot saivat käyttöönsä suuryritysten resursseja vastaavat tuottavuusratkaisut. Pilvipalvelujen myötä organisaatiot ovat nopeasti siirtyneet viestinnässään sosiaaliseen aikakauteen, ja mobiilikäytöstä on tullut luonteva osa päivittäistä palvelujen käyttöä. Suomi on ollut edelläkävijä pilvipalveluihin siirtymisessä.

Microsoft 365 on modernin työympäristön avainpelaaja

Microsoft 365 on monipuolinen kokonaisuus, joka sisältää Windows 10 Enterprisen ohella tuoreimmat versiot tutuista Word-, PowerPoint- ja Excel-sovelluksista, verkkotallennustilan ja pilveen yhdistetyt Office 365 -palvelut, jotka mahdollistavat tiedostojen työstämisen reaaliajassa sijainnista riippumatta. Tämän lisäksi pakettiin kuuluvat pilvipohjaiset tietoturvaratkaisut ja laitehallinta.

Palveluihin sisältyvä Teams on etätyön yleistyttyä jokaisen huulilla. ”Teams on suosittu sovellus niin organisaatioiden sisällä kuin niiden välisessä yhteistyössä. Se on ollut alusta alkaen Microsoftin historian nopeimmin kasvanut palvelu. Suosio kiihtyi koronaepidemian aiheuttaman työskentelykulttuurimuutoksen myötä”, Veräväinen kertoo. ”Microsoft 365 yhdistää modernin työaseman, tuottavuusratkaisut ja tietoturvan helposti hallittavaksi kokonaisuudeksi”, hän lisää.

Microsoft 365 -palvelupaketteja ovat mm. Business Basic, Business Standard ja Business Premium. Niiden eroista voit lukea lisää artikkelin lopusta.

Tietoturvateknologia mahdollistaa datan käsittelemisen turvallisesti

Yksi Microsoft 365 -palvelujen tärkeimmistä ominaisuuksista on kattava tietoturva.

”Tietoturva on ollut pilvipalveluihin siirryttäessä keskeisessä roolissa. Käyttäjät, data ja yhteistyö ovat pilvessä. Tietoa käsitellään digitaalisessa muodossa laajasti eri päätelaitteilla: myös kotikoneilla, puhelimilla ja tableteilla”, Veräväinen avaa. Tietoturvaan liittyvä rikollisuus on muuttunut ammattimaisemmaksi ja on vaikeaa erottaa oikeaa väärästä. M365-palvelussa tietoturva on integroitu käyttäjiin, laitteisiin, sovelluksiin ja dataan.

”Tekoäly, koneoppiminen ja automatisointi tuovat pilvipalvelun lisäarvon: maailmanlaajuiset signaalit tukemaan käyttäjiä ja organisaatioita, jotta uhkia tunnistetaan nopeasti ja pystytään reagoimaan parhaalla tavalla”, hän toteaa.

PCOM 365 selkeyttää M365-palvelua entisestään

Printcomin kehitti PCOM 365 -palvelun helpottamaan ja järkeistämään M365-sovellusten käyttöä.

”Asiakasyrityksillämme on erilaisia tarpeita ja he eivät aina tarvitse kaikkia ominaisuuksia. Me autamme soveltamaan M365-palvelupakettia asiakkaan ympäristöön. Olennaisinta on poimia aidosti tärkeät sovellukset ja ominaisuudet sekä opastaa niiden käytössä. Näin mahdollistamme tehokkaamman ja turvallisemman työskentelyn”, avaa Printcomin palvelumyyntipäällikkö Jukkapekka Porali.

”Me Microsoftilla olemme iloisia kumppanista, joka auttaa asiakkaita uudistuvassa maailmassa. Printcomin avulla organisaatiot pystyvät itse keskittymään omaan liiketoimintaansa”, Veräväinen kiittelee.

Tekniikka kehittyy vauhdilla myös tulevina vuosina

Entä miten IT-alan konkari suhtautuu tulevaisuuteen? Mitä on odotettavissa nurkan takana?

”Kun tietoturva on saatu modernisoitua, seuraava iso askel on Compliance. Teknologia tuodaan tukemaan arkaluontoisen ja luottamuksellisen tiedon käsittelyä ja yksityisyyden suojaa ja noudattamaan lakisääteisiä prosessien ja toimialakohtaisia vaatimuksia. Tekoäly, koneoppiminen ja automatisointi arkipäiväistyvät ja ovat keskeisessä roolissa luottamuksellisen tiedon luokittelussa ja suojaamisessa. Etätyö on kertaheitolla laajentunut myös oman organisaation ulkopuoliseen vuorovaikutukseen. Nyt kaikki, jotka voivat, tekevät etätöitä. Luottamuksellisen tiedon turvaaminen korostuu edelleen.”

Microsoft 365 ja PCOM 365 -palvelut tuovat viimeisimmän teknologian asiakkaiden käyttöön. Päivityksiä priorisoidaan myös asiakastoiveiden pohjalta: Microsoftin User Voice -palvelussa käyttäjät voivat ehdottaa ja kannattaa uusia ominaisuuksia.

”Esimerkiksi Teams-kokouksiin toivottiin mahdollisuutta sumentaa tausta. Nyt taustan voi valita mieleisekseen ja palaveria pystyy pitämään ilman ympäristön aiheuttamia häiriötekijöitä”, Veräväinen vinkkaa.

Microsoft 365 -palvelupaketit

Printcomin asiantuntijat ovat apunasi yrityksesi liiketoimintaa parhaiten tukevan paketin valinnassa.
Microsoft 365 Business
Basic
Microsoft 365 Business
Standard
Microsoft 365 Business
Premium
Office-sovellusten verkko- ja mobiiliversiot
Sähköposti- ja kalenteritoiminnot
Tiedostojen tallentaminen ja jakaminen
Tiimityö ja viestintä
Tietoturva ja yhteensopivuus
Office-sovellusten työpöytäversiot PC- ja Mac- tietokoneisiin
Työkalut yrityksen kehittämiseen ja hallintaan
Kehittynyt suojaus
Laitteiden hallinta

Haluatko kuulla lisää Printcomin PCOM 365 -palvelusta? Ota yhteyttä! Voit myös
lähettää sähköpostia osoitteeseen b2b(a)printcom.fi.

Lue myös:
PCOM 365 tarjoaa lähipalvelua etäältä
Tietoturva – sinun tietojesi tähden