Tietoturva – sanahelinää vai joukko järjestelmällisiä toimenpiteitä yksilön ja yrityksen tietojen suojaamiseksi? Ehdottomasti jälkimmäistä. Printcomin PCOM 365 -palvelussa tietoturva on keskiössä. Tavoitteena on tarjota järkkymätöntä suojaa datalle, joka ei saa valua esimerkiksi pitkäkyntisten käsiin.

”Hups, tietovuoto” -lause saisi kylmän hien kohoamaan kenen tahansa otsalle, samoin kuin pienikin epäilys asiakastietojen lähettämisestä väärille henkilöille tai pelko salasanojen vuotamisesta ulkopuolisiin käsiin. Jotta nämä kylmäävät hetket pystytään välttämään, on aika pohtia tietoturvan toteutumista omassa yrityksessä.

PCOM 365 -palvelu kesyttää Microsoft 365 -palvelut

Printcom kehitti PCOM 365 -palvelun yhdessä Microsoftin kanssa muun muassa tietoturvaongelmien taklaamiseksi. PCOM 365 on laaja palvelukokonaisuus, joka sisältää Microsoft 365 -lisenssin ohella käyttäjätuen sekä hallintapalvelun kiinteään kuukausihintaan. Se tarkoittaa lisenssien hankinnan, hallinnan ja ylläpidon ulkoistamista Printcomille sekä henkilökohtaista tukea ja neuvontaa yrityksen IT-käyttäjille sovellusten käyttöön. PCOM 365 sisältyy Printcomin VIPU-käyttäjätukipalveluun tai sen voi ostaa myös itsenäisenä palveluna.

Edistykselliset tietoturvaominaisuudet loppukäyttäjän tukena

PCOM 365:n tietoturvaominaisuuksista tärkeimpiin lukeutuvat kaksivaiheinen tunnistautuminen, sähköpostien reaaliaikainen suojaus, M365-palveluihin tallennetun tiedon varmistaminen ja palauttaminen, M365-palveluiden tietoturvapisteytyksen – Secure Scoren – seuranta sekä tietoturvan parantaminen yritystasolla.

M365-palveluja on yhtä turvallista käyttää kuin mitä tahansa muitakin pilvi- ja sähköpostipalveluja. Uusissa M365-lisensseissä on kiinnitetty aiempia O365-lisenssejä enemmän huomiota tiedon suojaamiseen sekä väärinkäytösten estämiseen. Voidaan puhua jopa tietoturvan täsmälääkkeestä. Samalla kannattaa muistaa suosion kääntöpuoli: alttius väärinkäytöksiin kasvaa käyttäjämäärien myötä.

Kaksivaiheinen tunnistautuminen estää M365-tunnusten joutumisen rikollisten käsiin

Elämme maailmassa, jossa lähes jokainen on joutunut tietojenkalasteluyrityksen kohteeksi. Tunnuksia saatetaan tiedustella aidon näköisellä sähköpostilla. Kauniin kuoren alla tietoa kuitenkin janoaa rikollisten nälkäinen tietokanta. Ansaan haksahtaminen on helppoa, etenkin kiireessä tai ollessaan huolimaton. Hakkerointikin on arkipäivää.

Kaksivaiheinen tunnistautuminen estää moiset yritykset. Käytännössä se tarkoittaa sitä, että palveluihin tunnistaudutaan salasanan lisäksi jollain toisella tavalla: tekstiviestillä, puhelulla, autentikaattorisovelluksella tai Microsoft Authenticatorin notifikaatioilmoituksella. Näin varmistetaan, että asialla on oikea henkilö.

Jos sisältö ei sovi kaikkien silmille, muista sähköpostien reaaliaikainen suojaus

Sähköpostiliikenne ei ole lähtökohtaisesti suojattua. PCOM 365:n ja M365:n avulla voidaan varmistaa, etteivät viestit päädy ulkopuolisten käsiin. Viestin pystyy avaamaan vain tunnistautunut vastaanottaja. Myös mukaan liitetyt Office-dokumentit ovat saman suojan piirissä. Sähköpostien suojauksella on mahdollista lisäksi estää viestin lähettämisen eteenpäin, kopioiminen ja tulostaminen.

Sähköpostien suojaus on tärkeää aina arkaluontoista materiaalia – kuten henkilö- ja pankkitietoja – lähetettäessä.

Tiedon varmistaminen suojaa inhimillisiltä erheiltä

Office 365 ja Microsoft 365 eivät sisällä itsessään varmuuskopiointia. Siksi PCOM 365 -palveluun sisällytettiin oma varmuuskopiointiratkaisu. Se tallentaa määrätyt tiedot – mm. sähköpostit, pilvitallennustilat, Teams- ja Share Point -sisällöt – toiseen pilvipalveluun. Tällöin vahingossa kadonnut data on tarvittaessa palautettavissa pitkänkin ajan kuluttua. Sähköpostit ovat jäljitettävissä otsikon, lähettäjän ja kellonajan perusteella. Yksittäisten viestien ohella kokonaisten sähköpostilaatikoiden palauttaminen sisältöineen onnistuu.

Secure Score paljastaa tietoturvan tason

Microsoftin lanseeraama Secure Score on pisteytetty näkemys yrityksen tietoturvan tasosta. Mitä enemmän pisteitä, siten paremmin asiat ovat. Esimerkiksi kaksivaiheinen tunnistautuminen nostaa pistemäärää melkoisesti.

Sekä meillä Printcomissa että lukuisissa asiakasyrityksissämme on tehty paljon toimenpiteitä Secure Scoren korkean tason ylläpitämiseksi. Asiantuntijamme tarjoavat mielellään asiakkaille ehdotuksia pistemäärän parantamiseksi. Sekä Microsoftin että Printcomin yhteisenä päämääränä on tarjota pettämätöntä suojaa tärkeälle datalle ja yksilölle.

Artikkelin kirjoitti Printcomin järjestelmäarkkitehti Juha Kuorelahti. Hän on työskennellyt yrityksessä vuodesta 2014 lähtien. ”Vastuullani on suunnitella ja kehittää asiakasyritysten ratkaisuja. Nautin siitä, että minulla on vapaat kädet luoda uutta ja haastaa itseäni. Kilpailuhenkisyyteni ja kunnianhimoni tuovat paljon lisäarvoa asiakkaille onnistuneiden ratkaisujen ja toimintamallien myötä.”

Haluatko kysyä lisää? Täytä lomake ja olemme sinuun pian yhteydessä!


Lue lisää tietoturvapalveluistamme »