Standardi on osoitus siitä, että Printcomin toiminta on tietoturvallista sisäisesti ja asiakastyössä. Asiakkaille uusi sertifikaatti ei tuo muutoksia toimintatapoihin, vaan ainoastaan vahvistaa Printcomin työn periaatteita.

ISO 27001 on maailman tunnetuin tietoturvallisuuden hallintajärjestelmien (ISMS) ja niiden vaatimusten standardi. Auditoinnissa on käyty läpi koko Printcomin toiminta: palvelut, prosessit ja henkilöstö.

Printcomin tietoturvapäällikkö Ossi Talonpoika on erittäin tyytyväinen, kun ISO 27001 -standardi saatiin taloon pitkän ja syväluotaavan auditoinnin tuloksena.

­– Tämä on meille ja asiakkaillemme osoitus siitä, että meillä tehdään asiat oikein koko organisaatiossa mistä on nyt viimein ISO 27001 -standardi todisteena.

Kyberturvallisuuskeskus: Toimitus- ja palveluketjujen tietoturva ja jatkuvuus ovat yhä kriittisempiä.

Kyberturvallisuuskeskuksen tammikuun 2023 kybersään mukaan alihankkijaketjun ymmärtäminen on organisaation oman kyberturvallisuuden kannalta keskeistä. Valtaosa organisaatioista on enemmän tai vähemmän riippuvaisia ulkoistetuista

 digitaalisista palveluista.

On tärkeä selvittää kolmannen osapuolen tietoturvan taso ja ulottaa tietoturvallisuuden hallinta myös palveluihin. On hyvä ymmärtää, että käytettävien palvelujen kautta voidaan murtautua organisaatioon, jos kyberturvallisuutta ei ole huomioitu.

Tämä viimeistään vuonna 2023 esiin noussut tietoturvatrendi on otettu myös Printcomilla vakavasti. Printcomin palvelumyyntipäällikkö Jukkapekka Porali näkee, että ISO 27001 tuo ennen kaikkea Printcomin asiakkaille turvaa ja entuudestaan vankempaa luottamuspohjaa.

–  Meidän kokoisissa yrityksissä ISO 27001 ei ole kovin yleinen asia, mutta meille se oli tärkeää saada. Standardi on osoitus tahtotilastamme ylläpitää ja kehittää tietoturvallista toimintaamme koko yrityksen tasolla kauttaaltaan – palvelut, toimintatavat ja henkilöstö mukaan lukien.

ISO 27001 -standardin lisäksi Printcomin toimintaa ohjaavat ja takaavat ISO 9001 -laatustandardi sekä ISO 14001 -ympäristöstandardi.

Lisätietoja yrityksesi tietoturvan kehittämisestä saat myynnin yhteyshenkilöltäsi ja Printcomin tietoturvatiimiltä.