Printcom Center Oy on saanut sertifikaatin ympäristöjärjestelmälleen, joka täyttää ISO 14000:2004 vaatimukset. Sertifikaatin myönsi SGS Inspection Services Oy. Printcomin ympäristölupaus asiakkailleen, yhteistyökumppaneille ja muille sidosryhmille on luonnonvarojen mahdollisimman tehokas käyttö kaikessa yrityksen liiketoiminnassa kestävän kehityksen periaatteen mukaisesti.

– Käytännössä ympäristölupauksemme toteutuu siten, että liiketoiminnassa arvioidaan aina ympäristönäkökulma. On ollut yllättävää huomata, että monesti kyse on myös toimintatapojen tehostumisesta, joten se vaikuttaa myös taloudelliseen näkökulmaan, kertoo Printcom Center Oy:n toimitusjohtaja Jyrki Vaara.

– Erityisen tärkeää on, että henkilökuntamme huomio ympäristömyönteisen toiminnan arkipäivässään. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että koulutamme ja pidämme henkilökuntamme tietoisina ympäristöasioista. Koska olemme palveluyritys, asiakkaamme hyötyvät henkilökuntamme ympäristöosaamisesta.

Printcom tarjoaa energiatehokkaita tuotteita sekä palveluja, jotka edistävät asiakkaan ympäristöystävällistä ICT:n käyttöä. ICT-laitteiden ja palvelujen oikea mitoitus on ympäristön kannalta tärkeää. Printcom myös opastaa asiakkaitaan laitteiden ympäristöystävälliseen käyttöön.

– Meiltä voi esimerkiksi vuokrata energiatehokasta palvelintilaa konesalista, tarjoamme etäneuvottelupalveluja ja käsittelemme asiakkaan käytetyt ICT-laitteet turvallisesti.

Ympäristökäsikirjaprojektin myötä Printcom Center on uudistanut ympäristöhuoltonsa sekä hankintapolitiikkansa siten, että se täyttää tiukatkin ympäristöperiaatteet. Vaara iloitsee siitä, miten ympäristökäsikirjaprojekti on muuttanut Printcomin liiketoimintaa.

– Olemme ottaneet esimerkiksi käyttöön omassa toiminnassamme etäneuvottelupalvelut ja dokumenttien hallinnan. Se vähentää työmatkustusta ja säästää aikaa tärkeimpään tehtäväämme eli hyvään asiakaspalveluun. Olemme kiinnittäneet erityistä huomiota myös omien ICT-laitteiden energiatehokkaaseen käyttöön.