Kaasuyhtiö Gasum Oy on tyytyväinen Printcomin rakentamaan tulostusympäristöön. Hallittu kokonaisratkaisu huolto- ja ylläpitopalveluineen on tuonut selkeitä kustannussäästöjä.

– Henkilökunnallamme oli aiemmin osasto- ja jopa henkilökohtaisia tulostimia. Nyt meillä on Printcomilta Canonin monitoimilaitteet. Tulostimien määrä putosi lähes kolmannekseen ja huollon saa valtakunnallisesti nyt yhdestä numerosta, kertoo Gasum Oy:n tietohallintopäällikkö Jussi Hyvärinen.

Kulut on helppo kohdistaa yhtiöittäin

Printcomin keskitetyn hallinnan ansiosta kulujen seuranta käy kätevästi raporteista. Gasum voi kohdistaa laskut sisäisesti yhtiöittäin niiden aiheuttamisperusteen mukaan. Jokainen toimipaikka maksaa vain tulostamistaan sivuista.

– Palvelusta on selkeästi etua meille. Kustannukset ovat nyt hallinnassa. Ja jos tulee ongelmia, tiedämme aina mihin ottaa yhteyttä. Printcomin huolto on aina hoitanut korjaukset nopeasti, sanoo Hyvärinen.

Gasum on ollut Printcomin asiakas alusta asti. Hyvärinen suosittelee Printcomin tulostuspalveluita kaikille, joiden tulostusympäristö tai huolto eivät ole selkeästi kontrollissa.

– Printcomilta tilanteen haltuunotto hoituu hyvin.

Paperit eivät enää unohdu tulostimelle

Gasumilla on käytössään Printcomin turvatulostus. Arkaluontoiset paperit eivät enää jää tulostimeen lojumaan, koska ne pitää vapauttaa kulunvalvontakortilla. Gasumilla on käytössään myös mobiilitulostus.

– Voin tulostaa Espoossa ja ottaa tulostetut paperit ulos vaikkapa Kouvolassa. Tulostettava tieto säilyy kaksi päivää järjestelmässä. Palvelua on meillä kiitelty paljon.

Hyvärinen vastaa koko Gasum-konsernin IT-asioista.

– Printcomin ansiosta tulostukseen liittyvät asiat ovat enää hyvin pieni osa IT:n työkenttää. Nyt voimme keskittyä ydinosaamiseemme, esimerkiksi järjestelmähankkeiden läpiviemiseen.

Gasum Oy on luonnonkaasuun perustuvien energiaratkaisujen edelläkävijä, joka toimittaa maa- ja biokaasua tehokkaasti ja turvallisesti. Suomalainen Gasum palvelee energiantuotantoa, asumista ja teollisuutta sekä tarjoaa ympäristöratkaisun maa- ja meriliikenteelle. Gasumilla on noin 260 työntekijää ja liikevaihto vuonna 2012 oli 1,3 mrd. euroa.