Klikkaa, kun tarvitset teknistä tukea tai huoltoa! Service Desk Canon-huolto Etätuki

Canonin energiatehokkaat tuotteet tukevat yrityksesi ympäristötyötä

Canon huomioi suunnittelussa ja valmistusprosessissa tuotteiden ja palvelujen koko elinkaaren. Tavoitteena on minimoida ympäristövaikutukset. Canonin kaikki toimipisteet on sertifioitu ISO 14001 -ympäristöstandardin mukaan.

– Sertifiointi kattaa 800 toimipistettä maailmanlaajuisesti ja kaikki uudet toimipisteet pyritään saamaan mahdollisimman pian mukaan. Myös jälleenmyyjämme on sertifioitu, viimeksi Printcom. Uusia jälleenmyyjiä tuetaan tarpeen vaatiessa sertifioinnin hankinnassa, kertoo Canon Oy:n ympäristöasiantuntija Päivi Kahelin.

Canonin toiminta on sertifioitu myös laadun (ISO 9001), tietoturvan (ISO 27001) ja palveluiden johtamisen (ISO 20000) osalta. Canonin kansainvälinen, kokonaisvaltainen ympäristöstrategia kattaa niin monipuoliset kierrätysjärjestelmät kuin yritysautojen hiilidioksidipäästörajoitukset ja palveluiden reittien optimoinnit. Ympäristötyö on pitkäjänteistä ja jatkuvaa.

Vähennä paperin käyttöä

Canon on yhdistänyt filosofian ja liiketoiminnan ilmaisuun Kyosei. Se merkitsee elämistä ja työskentelemistä yhdessä yhteisen hyvinvoinnin edistämiseksi.Siihen liittyy oleellisesti aktiivinen pyrkimys harmoniaan ja tasapainoiseen yhteistoimintaan ympäröivän yhteisön kanssa.

Suurimmat ympäristövaikutukset aiheuttaa tuotteen käyttö. Canonin monitoimilaitteet, tulostimet ja skannerit noudattavat lähes 100-prosenttisesti Energy Star® -kriteerejä. Tuotteet kuluttavat keskimäärin 20–30 % vähemmän energiaa, kuin muut tuotteet.

– Tarjoamamme uniFLOW-sovelluksen turvatulostus säästää paperia, väriainetta ja kustannuksia. Tulostamiseen tarvitaan henkilökohtaiset tunnukset. Sen ansiosta asiakirjat eivät joudu vääriin käsiin ja samalla vältytään turhalta tulostamiselta. Myös kaksipuolinen tulostus vähentää paperin käyttöä, neuvoo Kahelin.

Canonin käyttökoulutuksen ansiosta kaikki laitteet ja sovellukset tulevat tehokkaasti käyttöön. Kun uusi tuote lanseerataan, myös jälleenmyyjät koulutetaan perusteellisesti.

– Kerromme laitteiden energiankulutuksen ja käyttöturvatiedot sekä ominaisuudet joiden avulla esimerkiksi energiaa voi säästää. Jälleenmyyjämme, kuten Printcom, osaavat auttaa energiatehokkaan, oikein mitoitetun laitekokonaisuuden valinnassa.

Uudet, ekologiset toimitilat

Canonin Helsingin pääkonttorin ja useiden aluetoimistojen työskentelytavat on mietitty uudesta näkökulmasta. Toimiva työnkulku, mobiilityöskentely ja työn joustavuus tekevät hyvää myös ympäristölle.

– Esimerkiksi sähkön kulutus on tippunut lähes 20 %, eikä meillä synny lainkaan kaatopaikkajätettä. Meillä on myös käytössä clean office -konsepti, eli kenelläkään ei ole henkilökohtaista työpöytää. Näin saimme tiivistettyä toimiston kokoa ja karsittua turhia, tyhjillään olevia työpisteitä.

– Käytämme Canonin turvatulostutuksen lisäksi sähköistä arkistointia. Hyllyjä ja mappeja ei enää tarvita, kun kaikki pääsevät kiinni tietopankkiin omilla tunnuksilla vaikkapa kotoa käsiin. Dokumenttien hallinnasta voit kysyä lisää Printcomilta, joka on yksi Suomen yhdestätoista Canon Business Center -jälleenmyyjistä, Kahelin kehottaa.

Canon Oy kuuluu Japanissa vuonna 1937 perustettuun Canon-ryhmään. Vuonna 2013 yritys sijoitti 306,3 miljardia jeniä (yli 8 % liikevaihdosta) tutkimukseen ja tuotekehitykseen. Yhtiöllä on neljä vankkaa tukijalkaa: kuvantamisen ratkaisut, tulostuksen- ja informaationhallinnan ratkaisut, digitaalisen painamisen ratkaisut sekä lääketieteen ratkaisut. Canon työllistää Suomessa noin 380 henkeä.