Olemme suomalainen, vahvassa kasvussa oleva yksityisomisteinen ICT-palvelutalo. Toimintamme perustuu tiimilähtöiseen työskentelytapaan, jossa tavoitteenamme on toimintamme ja asiakaskokemuksen jatkuva kehittäminen Lean-filosofiaa hyödyntämällä. Olemme ylpeitä kasvustamme: liikevaihtomme oli 28 miljoonaa euroa vuonna 2021 ja työllistämme noin 100 ammattilaista. Meillä on toimipisteet Espoossa, Kokkolassa, Kotkassa, Kouvolassa, Lahdessa, Lappeenrannassa, Porvoossa ja Seinäjoella. Tavoitteenamme on kasvaa tulevina vuosina 50 miljoonan euron liikevaihtoluokkaan ja työllistää noin 150 ICT-alan asiantuntijaa. Unelmamme on olla asiakkaidemme halutuin ICT-alan myynti- ja palvelukumppani.

Tärkein voimavaramme kasvun toteuttamisessa on henkilöstömme. Panostamme erityisesti hyvään henkilöjohtamiseen ja sitä kautta jokaisen työntekijämme hyvinvointiin. Jotta pääsemme tavoitteiseemme, etsimme nyt osaksi johtoryhmää idearikasta ja itsenäistä, kokenutta

HENKILÖSTÖJOHTAJAA

Tehtävän keskiössä on työnantajamielikuvan kehittäminen ja paljon rekrytointia. Uudella henkilöstöjohtajallamme tulisikin olla vahvaa aiempaa kokemusta ja näyttöä osaamisesta kasvun mahdollistajana. Työkalupakissasi on jo kaikki työnantajanmielikuvan kehittämiseen tarvittavat työkalut ja opit. Haluamme olla toimialamme halutuin työnantaja maanlaajuisesti, joten HR-toimintasuunnitelman keskiössä on rekrytoinnin lisäksi myös työhyvinvoinnin jatkuva kehittäminen sekä yhdessä tekemisen kulttuurin vahvistaminen arvojemme kautta.

Haemme tiimiimme HR-osaajaa, joka omalla toiminnallaan varmistaa, että henkilöstön työhyvinvoinnista, suoriutumisesta ja osaamisen kehittämisestä huolehditaan suunnitelmallisesti sekä yhtiön strategiaa tukien. Henkilöstöjohtajan vastuulle kuuluvat tehokkaat ja liiketoimintalähtöiset henkilöstöhallinnon prosessit ja niiden jatkuva kehittäminen. Henkilöstöjohtajana vastaat HR-palveluprosessien toteuttamisesta, kehittämisestä ja johtamisesta.

Tehtävässä raportoit suoraan toimitusjohtajalle ja olet johtoryhmän jäsen. Odotamme vähintään 10 vuoden kokemusta vaativista henkilöstöhallinnon tehtävistä sekä tehtävään soveltuvaa koulutusta.

Toimit yhteyshenkilönä ulkopuolisille HR:n sidosryhmille, myös ulkoistetulle palkkayhteistyökumppanille ja työterveydelle. Sisäisesti teet vahvaa yhteistyötä luottamusvaltuutettujen ja työsuojelutoimikunnan kanssa. Toiveemme olisi, että sinulta löytyy aiempaa lähijohtajan kokemusta ja näkemystä oman tiimin sekä koko organisaation rakentamisesta. Kokemus esihenkilötyön kehittämisestä, mentoroinnista ja työnohjaamisesta ovat asioita, joita arvostamme.

Henkilöstöjohtajamme ensisijainen tehtävä on tukea esihenkilöitä kaikissa henkilöstöön liittyvissä asioissa ja prosesseissa sekä varmistaa, että esihenkilöt onnistuvat omassa lähijohtajatyössään. Vastaat myös HR-raportoinnista sekä HR-budjetin laatimisesta ja seurannasta, joten aiempi kokemus tässäkin on kovasti eduksi. HR-järjestelmämme on Sympa.

Kiinnostuitko? Huippua! Lähetä hakemuksesi 12.8.2022 mennessä sähköpostilla osoitteeseen rekry@printcom.fi Liitä ansioluettelon mukaan avoin hakukirje. Lisääthän mukaan myös palkkatoiveesi. Täytämme paikan, kun löydämme sopivan hakijan.

Lisätietoja saat toimitusjohtajaltamme Jyrki Vaaralta, puh. 044 075 7707 tiistaina 12.7.2022, tiistaina 26.7.2022 ja keskiviikkona 3.8.2022 kello 10–12 välisinä aikoina.