Kouvot Basket Oy on suomalaiseen miesten huippukoripalloiluun keskittynyt organisaatio, jonka edustusjoukkue pelaa Suomen korkeimmalla sarjatasolla Korisliigassa ja on yksi liigan kestomenestyjistä. Organisaation toimintaan kuuluu keskeisesti myös auttaa nuoria rakentamaan tukeva perusta terveelliseen elämään ja arkeen yhdistämällä koti, opiskelu ja tavoitteellinen harjoittelu.

Vuoden 2021 keväällä Kouvot Ry eriytti toimintansa, jolloin toiminta jakautui miesten, naisten ja junioreiden osalta omiksi erillisiksi organisaatioiksi. Tällä haluttiin ensisijaisesti turvata junioreiden toiminnan jatkuvuus.

Organisaatiouudistuksen myötä digitaalisuus kehityksen kärkenä

Viime vuosien ajan Printcom on toimittanut Kouvoille kaikki heillä käytössä olevat IT-laitteet, tulostamisen palvelut, virustorjunnan ja Microsoft 365 -palvelut. Organisaatiouudistuksessa Printcom auttoi Kouvoja ylimenovaiheessa sekä koulutti uusien järjestelmien ja sovellusten tehokkaassa käytössä Microsoft 365 -ympäristössä.

Microsoft 365 -palvelua käytetään Kouvot Basket Oy:n hallitustyöskentelyyn, myynnin seurantaan, ottelutapahtumien järjestämiseen sekä Korisliiga- ja kehitysjoukkueen pyörittämiseen liittyvän datan jakamiseen. Hallituksen kokouksiin osallistutaan nyt eri paikoista, eikä paikan päällä oleminen ole niin välttämätöntä.

Kouvojen toiminta pyörii nykyään vahvasti Teamsin välityksellä, joten sen käytön hallitseminen ja tehokkuus ovat tärkeitä”, Printcomin avainasiakaspäällikkö Mikko Sydänmaanlakka kertoo.

Mikko on myös mukana Kouvojen toiminnassa, joten koripallomaailma on entiselle ammattipelaajalle ja nykyiselle aktiivitoimijalle tuttua.

Näen hyvin molemmat maailmat ja pystyn seisomaan Printcomin palvelujen takana myös Kouvojen pelipaita päällä. Olemme varmistaneet, ettei tärkeitä tietoja pääse häviämään, vaikka lähestulkoon kaikki tieto pyörii digialustojen kautta. Lisäksi kaikki data on saatavilla heti, joten pikaiset tarkistukset esimerkiksi VIP-tilan varauksista tai budjettikohdan euromäärästä on todella nopea hoitaa”, Sydänmaanlakka kertoo.

Samaa mieltä on myös Kouvot Basket Oy:n toimitusjohtaja ja Mikon entinen pelikaveri Sami Laaksonen.

Minulla on pitkä kokemus Printcomista entisestä elämästä ja nyt tässä yhteistyössä olen edelleenkin erittäin tyytyväinen heidän toimintaansa. Printcomissa parasta on varmuus palvelujen toiminnasta sekä eritoten heidän palvelualttiutensa ja nopeus”, Laaksonen kehuu ja antaa täydet sarjapisteet Printcomille.

Organisaatiomuutoksen aikaan Kouvojen verkkopalvelu koki ison remontin, missä Printcom oli myös mukana varmistamassa, että projekti sujuu hyvin ja tietoliikenne pysyy turvallisena ja ennen kaikkea toiminnassa. Samalla Kouvojen toimintaa on tuotu nykyaikaisemmaksi muun muassa automaation kehityksenä.

Printcom on ollut tukenamme, kun olemme nykyaikaistaneet ja digitalisoineet toimintaamme varsinkin viimeisen vuoden aikana. Heidän palvelukulttuurinsa, ripeytensä ja ammattitaitonsa on meille korkeassa roolissa, kiitos siitä Printcomille”, Laaksonen sanoo ja kertoo, että Printcomin toiminta on kuin kolmen pisteen heitto kaaren takaa, mikä uppoaa sukkana sisään.

Paikallisen seuran ja nuorisourheilun tukeminen tärkeää Printcomille

Printcom on monen urheiluseuran toiminnassa mukana ja tukee näitä eri tavoin. Printcomille on tärkeää tukea lasten ja nuorten liikuntaharrastusta, mikä tutkitustikin edistää nuorten hyvinvointia sekä ehkäisee syrjäytymistä.

Sydänmaanlakka näkee yritystuen moninkertaisen arvon, pöydän molemmin puolin:

Arvostan kovasti niitä yrityksiä, jotka mainostavat eri urheiluseurojen julkaisuissa, seinissä, peleissä ja ylipäätään tukevat urheiluseurojen toimintaa niin ammatillisella kuin nuorisotyön tasolla.

Myös Kouvojen Laaksonen näkee yritysyhteistyön merkityksen, joiden avulla seurat voivat toimia kattavasti ammattiurheiluorganisaatioina, nuorten harrastusmahdollistajina sekä yhteiskunnallisen hyvinvoinnin ja viihteen lisääjinä.

Ilman yritysten mukanaoloa ei meilläkään toimintaa olisi, se on ihan fakta. Yhteistyö on nykymaailmassa hyvin kaksisuuntaista, jossa pyrimme maksimoimaan hyödyn molemmilla puolilla”, Laaksonen kertoo.

Kolminkertaisen Suomen mestarin Kouvojen toimitusjohtaja näkee myös, että yritysyhteistyössä on kyse myös paljon suuremmasta kuin ainoastaan ammattiurheilusta.

Toiminnallamme haluamme lisätä vastuullista, terveellistä ja aktiivista elämää sekä tarjota yleisöllemme urheilullista kulttuuria ja viihdettä”, Laaksonen korostaa.

Nuorille yritysten tuki näkyy välillisesti ja suoraan. Yritysten seurajoukkueille antama tuki mahdollistaa fani- ja esikuvakulttuurin ylläpitämisen, mikä on lapsille ja nuorille ensiarvoisen tärkeää.

Mielenkiintoiset pelaajat, menestys sekä tietysti lasten ja nuorten harrastustoiminnan mahdollistaminen ovat Kouvojen toiminnan ytimessä.

Olemme vuosien saatossa tarjonneet monelle nuorelle pelaajalle ponnahduslaudan Euroopan kentille ja tätä haluamme jatkossakin”, Laaksonen kuvaa huippuseuran toimintaa ja tavoitteita. ”Ilman Printcomin ja muiden yritysten tukea, emme voisi tarjota Kouvot -yhteisölle ja kaikille kymenlaaksolaisille sitä, mitä olemme voineet – kiitos siitä!

Printcom toivoo Kouvoille menestystä Korisliigassa – toivottavasti tavataan useissa mestaruusjuhlissa!

Lisätietoja:

Mikko Sydänmaanlakka
Avainasiakaspäällikkö
mikko.sydanmaanlakka (at) printcom.fi
puh. 040 1284 088

Kuvat: Tuomo Tulokas