Kymenlaakson Liitto suosittelee Printcomin palveluita niin isoille organisaatioille kuin muutaman hengen yrityksillekin. Printcom toimittaa Kymenlaakson Liitolle tietokoneita ja Canon-monitoimilaitteita sekä monitori-, ylläpito ja konesalipalveluita.

– Halusimme kumppanin, joka on muutakin kuin pelkkä laitetoimittaja. Printcom on kiinnostunut meidän palveluista ja niiden kehittämisestä. He kantavat huolta siitä, että meidän homma toimii, ja ehdottavat myös parannuksia, kiittelee tietohallintosuunnittelija Sami Tervo Kymenlaakson Liitosta.

Merkittävä säästö tulostuskustannuksissa

Kymenlaakson Liitolla on henkilökuntaa noin 30. Heillä on laitteita ja palveluita myös maakuntahallitukselle ja -valtuustolle, joten laitteita on käytössä enemmän kuin henkilökuntaa.

– Kun aloitimme yhteistyön Printcomin kanssa, tavoitteenamme oli tulostuskustannusten säästö. Nyt meillä on Canonin monitoimilaitteet, ja maksamme vain tulostetuista sivuista, Tervo kertoo.

– Kun kiinteitä kuluja ei enää ole, säästämme yli 30 % sopimuskauden aikana verrattuna perinteiseen hinnoittelumalliin. Ja huolto pelaa niin kuin on sovittu.

Monipuolinen monitorointi

Printcomin monitorijärjestelmän ansiosta tietokoneiden ylläpito, valvonta ja asennukset hoituvat kätevästi verkon yli. Aiemmin Tervolle kertyi jopa 5000 ajokilometriä vuodessa erilaisten laiteongelmien takia. Matkustus on vähentynyt alle 1000 kilometriin.

– Työt eivät enää seiso laitevikojen takia. Printcomilla on sama näkymä laitteisiin kun minulla. Jos olen vaikka kesälomalla tai jostain laitteesta tulee kriittinen hälytys, Printcom tekee työn puolestani. Tämä on sitä kumppanina toimimista, Tervo toteaa.

Yhteistyö ei rajoitu kahdenväliseksi – Printcom toimii tarvittaessa myös muiden Kymenlaakson Liiton yhteistyökumppaneiden kanssa ilman, että Tervon tarvitsee toimia välikätenä.

– Jos tarvitsemme vaikkapa internetoperaattorilta uusia yhteyksiä, Printcom ja operaattori hoitavat asian keskenään ja ilmoittavat meille kun työ on tehty. Olen suositellut Printcomia muillekin, ja suosittelen edelleen. Heillä on ammattitaitoa ja hyödyllisiä työkaluja ja palveluja.

Kymenlaakson Liitto on lakisääteinen kuntayhtymä. Sen tehtävä on toimia maakunnan aluesuunnittelusta ja aluekehityksestä sekä edunvalvonnasta vastaavana viranomaisena. Kymenlaakson Liitolla on myös kansainvälisiä tehtäviä. Kymenlaakso on n. 182 000 asukkaan maakunta, joka muodostuu Kouvolan, Kotkan ja Haminan seudusta.