Kaakkois-Suomen Tieto Oy luottaa Printcomin toimitusvarmuuteen. Pitkäkään etäisyys ei ole este yhteistyölle. Kymmenien alihankkijoiden sijaan yksi sopimus Printcomin kanssa riittää.

– Olemme tuottaneet ICT-palveluja kunnille, kuntayhtymille ja sidosryhmille lähes kymmenen vuotta, kertoo toimitusjohtaja Mika Lyytikäinen Kaakkois-Suomen Tieto Oy:stä. – Toimimme nyt kolmatta vuotta yhtiömuodossa, ja kasvatamme toiminta-aluettamme.

Jopa 2000 työasemaa vuodessa

Kaakkois-Suomen Tieto kehittää uudenlaisia toimintatapoja, jotta Kouvolan seudulle tuotettavat elinkaaripalvelut voidaan monistaa pitkänkin maantieteellisen etäisyyden päähän. Kouvolan Datakanavan ja Printcomin yhdistyminen oli yritykselle positiivinen uutinen.

– Printcom pystyy nyt toimipisteidensä ja laajan verkostonsa avulla tarjoamaan palveluja valtakunnallisesti sinne, missä ikinä asiakkaamme ovatkaan, Lyytikäinen toteaa.

Printcom toimitukset sisältävät työasemia, kannettavia tietokoneita, tabletteja, puhelimia ja muita atk-tarvikkeita. Työasemia on tarvittu jopa 2000 vuodessa. Lisäksi Printcom tuottaa Kaakkois-Suomen Tiedolle lisäpalveluita, kuten kuljetuksia, asennuksia ja huoltoja.

– Monet ICT-talot tarjoavat vain standardituotteita ilman kunnollisia lisäpalveluja. Siinä on yksi suuri syy, miksi nykyinen Printcom on voittanut tarjouskilpailumme monta kertaa.

Kahden kauppa, joka kannattaa

Vaikka osa Kaakkois-Suomen Tiedon asiakkaista sijaitsee jopa Pohjois-Lapissa asti, pitää toiminta-aikojen olla kohtuullisia. Kilpailukyvyn säilyttämiseksi palveluketjun vaiheiden on yhdistyttävä saumattomasti Kaakkois-Suomen Tiedon ja Printcomin välillä.

– Ei ole taloudellisesti järkevää lähteä meiltä pohjoiseen huoltamaan tai korjaamaan tietokonetta, tai etsiä laajaa kumppaniverkostoa. Yhteistyö Printcomin kanssa on sujunut erittäin hyvin ja heidän kapasiteettinsa riittää vielä kasvavissakin palvelu- ja toimitusmäärissä.

– Printcomilla on palveluhalua ja -taitoa oli sitten kyseessä euromäärältään vähäinen yksittäistapaus tai satojen, jopa tuhansien laitteiden tilaus palveluineen.

Kaakkois-Suomen Tieto Oy tuottaa kustannustehokkaita ja laadukkaita ICT-palveluja kunnille, kuntayhtymille, kuntaomisteisille osakeyhtiöille sekä muille julkishallinnon organisaatioille ja niiden sidosryhmille. Yrityksen palveluksessa työskentelee noin 40 alan ammattilaista, ja arvioitu liikevaihto vuodelle 2013 on 5,8 miljoonaa euroa.